Політув’язнених активістів незаконно етапували до російських в’язниць

Кримськотатарських активістів, які незаконно засуджені за справою кримських мусульман, Тофіка Абдулгазієва та Іззета Абдуллаєва етапували до російських в’язниць.

Зокрема, Тофіка  Абдулгазієва перевезли  до верхньоуральська, челябінської області та помістили до спецблоку на карантин. Про місцезнаходження та стан здоров’я політв’язня не було відомо цілий місяць, допоки його дружина не отримала звістку про етапування.

Тофіка Абдулгазієва засудили 2022 року до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першими 5-ма роками у в'язниці. До арешту він брав участь в організації заходів для дітей кримських політв'язнів, був активістом «Кримської солідарності» та підтримував незаконно засуджених політв'язнів під час “судових процесів”.

Така ж ситуація спіткала громадського активіста та безпідставно звинуваченого в терористичній діяльності Іззета Абдуллаєва. 15 липня його етапували до в'язниці в димитровграді, ульяновської області та помістили на карантин. Про це він сам повідомив своїй дружині – Гузелі Абдуллаєвій – в день, коли його вивезли із СІЗО новочеркаська.

Рф не зупиняє злочинної практики незаконного етапування громадян України на свою територію, грубо порушуючи Женевські конвенції та норми щодо гуманного ставлення до цивільного населення під час війни.

Окупант повинен понести відповідальність за всі свої протиправні дії, що неможливо без оперативного реагування та посилення тиску на рф зі сторони міжнародної спільноти, а також без повного звільнення Кримського півострова!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?